Nieuws en blogs

Ziekteverzuim in 2018 op hoogste niveau in tien jaar

Reden voor actie; regel direct uw Arbo-aansluiting bij De Verzuimmakelaar

 

De kranten staan er vol van deze week. Het ziekteverzuim laat in de eerste maanden van dit jaar een stevige piek zien. Kort samengevat: Het ziekteverzuim was in het eerste kwartaal van 2018 hoger dan het de afgelopen 10 jaar is geweest. Het ziekteverzuimpercentage was 4,9. Dat betekent dat van elke duizend te werken dagen 49 zijn verzuimd wegens ziekte. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

 

Griep en verkoudheid staan met stip bovenaan als meest genoemde klachten voor verzuim, gevolgd door buikklachten en psychische klachten. Het CBS noemt als oorzaak de griepepidemie die duurde van medio december 2017 tot in april 2018. Griep en verkoudheid waren verreweg de meest genoemde klachten van werknemers die thuisbleven vanwege ziekte.

 

Nog meer interessante feitjes van het CBS: Werknemers die zich ziek melden vanwege griep of verkoudheid gaan na gemiddeld drie dagen weer aan het werk. Is de oorzaak van het verzuim psychisch, bijvoorbeeld een burn-out of overspannenheid, dan duurt het verzuim gemiddeld 57 dagen.

 

Genoeg reden dus om actie te ondernemen. Schakel een betrouwbare Arbodienst in voor uw verzuimbegeleiding en voorkom (langdurig) verzuim! De Verzuimmakelaar kan het verzuim binnen uw organisatie écht aanpakken! Wij vinden dat verzuimbegeleiding anders kan en eigenlijk ook anders zou moeten. Geen enkel verzuimtraject is hetzelfde en verdient dus een eigen, persoonlijke aanpak. Met positieve energie, oprechte interesse, betrokkenheid, maximale inzet en bovenal kwaliteit als belangrijke drijfveren, weet ons team u in elke situatie van een passend advies en de juiste begeleiding te voorzien. Wij kunnen u als volwaardig businesspartner op het gebied van HR en verzuim voorzien van een deskundig advies. Op maat en op de persoon. Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

 

Goed advies maakt beter!

www.deverzuimmakelaar.nl / info@deverzuimmakelaar.nl / 0413 – 397739

 

Ziekteverzuim in 2018 op hoogste niveau in tien jaar

 

Blijf bij!

Aanmelden nieuwsbrief

Met onze nieuwsbrief bent en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom verzuim.

Inschrijven