Nieuws en blogs

Werkdruk? Werkrust!

Tijdens onze trainingen bij werkgevers geven wij informatie over de Wet verbetering poortwachter, verplichtingen van werkgever, duurzame inzetbaarheid en vertellen we alles rondom preventie van verzuim. Dit is een continue veranderend vraagstuk, gezien de maatschappij sterk aan het veranderen is. Er wordt veel veerkracht verwacht van de mens, het omgaan met tegenslagen bepaalt in zekere mate hoe gezond je bent en hoe gezond je je voelt.

Werkdruk is een veelgehoorde klacht als het gaat om argumenten bij uitval. Tijdens een training werden wij geïnspireerd door een werkgever die werkrust in zijn jaarplanning had meegenomen. Er werd veel geklaagd over deadlines, werken onder tijdsdruk terwijl ad hoc zaken ook hoog geprioriteerd werden. De betreffende leidinggevende heeft de opdracht gegeven om werknemers hun tijd voor 80% in te delen met reguliere opdrachten en de resterende 20% in te plannen voor spoedklusjes en het evalueren van projecten. Door dat laatste hebben de werknemers de kans om goed na te denken of het plan van aanpak goed was, ze een andere workflow moeten volgen of dat er meer gedelegeerd kan worden, etc. Door hier over na te denken kan er een enorme efficiencyslag gemaakt worden.
En dat klinkt ons als muziek in de oren klinkt: je werk wordt leuker! Hoe leuker je werk, hoe eerder je terug bent als je ooit een keer ziek wordt.

Tips van De Verzuimmakelaar:

  • Ondersteun je personeel bij het inrichten van hun werkzaamheden.
  • Check bij je personeel of ze zelf in staat zijn om te prioriteren.
  • Zorg voor een goede communicatie met je medewerkers.
  • Heb je vragen, neem contact met ons op, we verzorgen trainingen en helpen je bij het voeren van verzuim- en gezondheidsgesprekken.

We wensen je een effici├źnte werkdag!

 

Werkdruk? Werkrust!

 

Blijf bij!

Aanmelden nieuwsbrief

Met onze nieuwsbrief bent en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom verzuim.

Inschrijven