Nieuws en blogs

Weet jij wat er speelt?

Zorgwekkende resultaten: Verzuim in BV Nederland neemt nog steeds toe.

 

Het verzuimpercentage van BV Nederland is gestegen van 3,8% naar 4,7%. Een enorm zorgwekkend resultaat. Om dit probleem onder de aandacht te brengen, is deze maand de campagne gelanceerd; “weet jij wat er speelt?”.

De campagne laat technieken zien voor werkgevers om proactief het gesprek aan te gaan met de medewerkers. Weet wat er speelt. Ga het gesprek aan vanuit oprechte belangstelling.
Laat dát nou de werkwijze te zijn die De Verzuimmakelaar al jaren toepast! Wij adviseren werkgevers altijd om in gesprek te gaan en te blijven met de zieke werknemer. Hoe gaat het met deze persoon persoonlijk, wat zijn de struikelpunten, wat zit hem dwars, hoe kunnen we dingen samen verbeteren?

Probeer de oplossing te vinden in (tijdelijk) meer regelruimte zoals bijv. het aanpassen van de uren (bv. eerder beginnen of eerder stoppen). Samen actief overleggen over de situatie en de vraag “waar ben je mee geholpen?” levert ruimte op. Ruimte in ieders hoofd en gemoed, maar ook ruimte in de planning. Want door samen te kijken naar de inzetbaarheid van de medewerker en de mogelijkheden, ervaar je zowel als werkgever en als werknemer meer regelruimte.

Je voorkomt hierdoor onnodig verzuim. De persoonlijke gesprekken en het samen zoeken naar oplossingen versterkt de band. Doordat je de band met elkaar versterkt, ben je eerder op de hoogte van wat er speelt en kun je meteen meedenken hoe erger te voorkomen. De loyaliteit van jouw medewerkers wordt vergroot en in toekomstige situaties zullen ze zelf nadenken over een oplossing of een voorstel in plaats van zich ziek te melden.

 

Want van ziek zijn wordt niemand beter en goed advies maakt beter!

 

Tips van De Verzuimmakelaar:

  • Voer regelmatig een persoonlijk gesprek met je medewerkers over hoe het gaat
  • Toon oprechte belangstelling en zorg dat de band tussen jullie versterkt wordt.
  • Heb je vragen, neem contact met ons op, we verzorgen trainingen en helpen je ook bij het voeren van verzuimgesprekken.

Weet jij wat er speelt?

 

Blijf bij!

Aanmelden nieuwsbrief

Met onze nieuwsbrief bent en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom verzuim.

Inschrijven