Nieuws en blogs

Kerstgedachte voor succesvolle ondernemers!

Het is de tijd van het jaar om een pas op de plaats te maken. De meeste mensen maken nog even een eindsprint op het werk en zitten dan moe maar voldaan aan het kerstdiner. Vanuit de vijfde versnelling, hard op de rem trappend naar 2 dagen aan tafel met familie en schoonfamilie. Wij willen je in deze dagen een paar belangrijke tips meegeven van De Verzuimmakelaar die je deze dagen kan toepassen, maar vooral ook zou moeten meenemen in het nieuwe jaar op je werk.

Gebruik deze dagen eens om te luisteren en vragen te stellen aan je tafelgenoten. Dit brengt je zoveel verder dan alleen maar met zijn allen te gaan zenden. De KRO NCRV heeft de slogan ‘Kijk eens wat meer naar elkaar om’, en die slaat de spijker op zijn kop. We hebben al zo’n duidelijke mening of verwachting over iemand, dat we vooraf al gaan invullen hoe de kerst of werkdag of vergadering of personeelsuitje zal verlopen. De enige die daarin verandering kan brengen ben je zelf, dus verander je gedrag! Stel vragen, luister en vraag door. Je zult merken dat er andere gesprekken tot stand komen met meer diepgang en waardoor een sterkere band ontstaat.

Communicatie met je personeel werkt op dezelfde manier. Zodra je oprechte interesse toont, vanuit vertrouwen, zul je zien dat je op een ander niveau zal communiceren. Gezonde nieuwsgierigheid zorgt voor verbinding en in deze tijd van polarisatie hebben we dat nodig. De wereld veranderen is misschien te hoog gegrepen, maar begin eens in je eigen omgeving.

Wij verzorgen sinds kort de training Positieve Gezondheid waarbij we niet meer kijken naar gezondheid als afwezigheid van ziekte, maar juist kijken naar 6 verschillende pijlers in het leven. Ben je maatschappelijk betrokken, weet je hoe je je financiën goed kan plannen, ervaar je steun in je sociale kring, op dat niveau helpen we leidinggevenden om het gesprek aan te gaan met hun mensen met behulp van een vragenlijst. Interesse? Mail of bel ons na deze welverdiende kerstdagen!

Kerstgedachte voor succesvolle ondernemers!

 

Blijf bij!

Aanmelden nieuwsbrief

Met onze nieuwsbrief bent en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom verzuim.

Inschrijven