Nieuws en blogs

Een cursus boekhouden voor je salesmanager   

 

Verzuim voorkomen, dat is wat we doen bij De Verzuimmakelaar. Zorg daarom dat je de medewerkers gemotiveerd houdt. Stel ze de vraag waarom ze eigenlijk voor je bedrijf werken. Wat is hun drijfveer om te werken? Wat is de motivatie om elke dag de functie zo goed mogelijk uit te oefenen?

Wat we vaak horen is dat er groei- en ontwikkelingsmogelijkheden zijn binnen het bedrijf. Je leest dat ook vaak in vacatures en vooral schoolverlaters hebben dat hoog op hun prioriteitenlijst staan. In de praktijk zien wij dat die doorgroeimogelijkheden vaak niet optimaal benut worden. Leidinggevenden bieden te weinig opleidingen aan door hoge werkdruk of onvoldoende prikkels vanuit de directie. Dat is een gemiste kans, want je ontwikkelt niet alleen je personeel, je motiveert ze én je bindt ze aan je organisatie.

In reorganisaties is het aanbieden van opleidingen zelfs een enorm belangrijk instrument. Een reorganisatie eist dat medewerkers hun oude werk, wat ze al jaren doen en waar ze goed in zijn, loslaten en nieuwe taken oppakken. Geef je juist in zo’n situatie een opleidingsbudget, zul je merken dat medewerkers flexibeler om kunnen gaan met de nieuwe werkelijkheid. En blijf dan niet star in het vakgebied hangen. Wil bijvoorbeeld de salesmanager een cursus boekhouden doen? Prima!  Oordeel niet en laat hem groeien. Hij zal de nieuwe kennis toepassen in zijn vak, óf beter zijn werk doen door de energie die hij hiervan krijgt, óf hij start een hele nieuwe carrière. Dat laatste is overigens ook niet erg, want dan was het niet jouw beste salesmanager.

Tips van De Verzuimmakelaar:

  • Motiveer je medewerkers door ze zich te laten ontwikkelen, iedereen wil groeien!
  • Blijf niet krampachtig in functiegerichte cursussen hangen, ontwikkeling gaat verder dan alleen het vakgebied.
  • Werk met een opleidingsbudget en neem dit mee in je gesprekken met je medewerkers.
  • Sluit een studieovereenkomst af waarin je eerlijk een terugbetalingsregeling afspreekt als de medewerker besluit uit dienst te gaan.
  • Onthoud dat een tevreden klant begint bij een tevreden medewerker.

Een cursus boekhouden voor je salesmanager   

 

Blijf bij!

Aanmelden nieuwsbrief

Met onze nieuwsbrief bent en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom verzuim.

Inschrijven