Nieuws en blogs

Carnaval vieren en daarna werken, of een katerdag op kosten van de baas?

Het gesprek van de dag in het zuiden van het land: ‘Wat doe jij met carnaval? Wanneer ga je?’. Alle planningen worden erop los gelaten, de hond naar de buren, de kinderen bij opa en oma, op het werk de minimale bezetting geregeld met collega’s, en dan kan je los! En je neemt na de carnaval natuurlijk een dag vrij.

Verlof is in Nederland in de wet geregeld en bedoeld om te herstellen. Sinds een paar jaar verlopen je wettelijke vakantiedagen ook na 6 maanden. Deze aanscherping is ook bedoeld om medewerkers vakantie op te laten nemen en geen dagen op te sparen.

Maar hoe reëel zijn we als we kijken naar rust en herstel? Na een vakantie ben je opgeladen en kan je er vol tegenaan, maar na een intensief feestweekend kan het best zijn dat je nog een dag verlof nodig hebt. Hou je daar rekening mee en ga je daarover het gesprek aan met je medewerkers? Wat doe je als je een ziekmelding binnen krijgt de dag na carnaval, of de dag na een festival, accepteer je het of ga je vooraf het gesprek aan met je medewerkers?

Ontspanning is erg belangrijk voor iedereen die daarvan houdt, maar zorg ervoor dat je medewerkers hun verantwoordelijk nemen en niet op kosten van de werkgever er een katerdag achteraan plakken.

We wensen je een hele fijne carnaval!

Tips van De Verzuimmakelaar:

  • Hanteer een duidelijk verzuimbeleid.
  • Zorg voor een goede communicatie met je medewerkers. Als je weet dat er een feest of partij is, leg de verantwoordelijkheid bij hen neer om het goed te plannen, ook qua werkbezetting.
  • Heb je vragen, neem contact met ons op, we verzorgen trainingen en helpen je bij het voeren van verzuimgesprekken.

Carnaval vieren en daarna werken, of een katerdag op kosten van de baas?

 

Blijf bij!

Aanmelden nieuwsbrief

Met onze nieuwsbrief bent en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom verzuim.

Inschrijven